Siirry suoraan sisältöön

Uusia potilasoppaita julki!

Sädehoito-oppaat

Suomen Syöpäpotilaat ry on julkaissut kaksi uutta potilasopasta.

Sädehoitoa käsittelevä opas on uudistunut, ja oppaan nimi on Sädehoito – Syöpäpotilaan opas. Opas sisältää tietoa sädehoidosta ja sen eri muodoista, sädehoidossa käytettävistä laitteista ja siihen valmistelusta sekä sädehoidon haittavaikutuksista.

Oppaan on vanhan tekstin pohjalta päivittänyt lääketieteen tohtori ja syöpätautien erikoislääkäri Hanna Mäenpää.

Toinen julkaistu opas on täysin uusi opas valikoimassamme, ja se käsittelee penissyöpää. Penissyöpäpotilaan opas sisältää tietoa penissyövän oireista, diagnostiikasta ja tutkimuksista, hoitovaihtoehdoista ja hoitojen sivuvaikutuksista sekä penissyövän vaikutuksista tunteisiin, ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen.

Oppaan ovat kirjoittaneet urologinen sairaanhoitaja, seksuaaliterapeutti Maia Pekki ja urologian erikoislääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori Hanna Vasarainen.

Molempien oppaiden ulkoasun on luonut graafikko Johannes Rantapuska, ja kuvitukset on tehnyt taiteilija Erkki Toukolehto.

Oppaat ovat luettavissa ja tilattavissa tästä.

Potilasoppaiden päivitystyö jatkuu

Suomen Syöpäpotilaiden opasvalikoiman päivittäminen on jatkuu. Päivitystyön alla ovat tällä hetkellä muun muassa Rintasyöpäpotilaan opas, Gynekologisen syöpäpotilaan opas sekä Eturauhassyöpäpotilaan opas.

Otamme vastaan palautetta oppaista, jotta voimme kehittää niitä. Palautetta voi antaa tämän lomakkeen kautta opaskohtaisesti.

Suomen Syöpäpotilaat ry kiittää kaikkia palautteen antajia!